Hvilket design skal jeg velge til min hjemmeside?

Hvilket design skal jeg velge til min hjemmeside?

Din hjemmesides utseende og design betyr mye for hvordan brukerne dine oppfatter innholdet. Det er derfor viktig at du overveier det din hjemmeside skal handle om og det du gjerne vil signalisere samt hvem din hjemmeside henvender seg til. Ditt design skal passe til emnet og brukerne.

Skal hjemmesiden f.eks. være lys og vennlig? Eller fargerik og strålende? Skal den signalisere kvalitet, kreativitet osv.?

Hvis det er en firmahjemmeside bør designet passe til virksomhetens visuelle identitet (logo, fargepaletten, grafiske elementer osv.). Er det derimot f.eks. en hjemmeside til familien, er kravene til design, fargevalg m.m. selvfølgelig helt annerledes.

Valg av grunndesign

Grunndesignet (det man typisk kaller designmalen) er rammene for din hjemmeside. I grunndesignet defineres de gjennomgående fargene på hjemmesiden, slik som bakgrunnsfarger, menypunkter, knapper, tekstfarger, lenkefarger osv. Også størrelsen på teksterne og skrifttypene (fontene) bestemmes i grunndesignet. Dette kalles også for hjemmesiden stilark eller Cascading Style Sheets (CSS)

Avhengig av om du har en hjemmeside med mye eller lite visuelt innhold kan du tone opp eller ned grunndesignet Hvis du har mange tekster men ikke så mange bilder eller filmer på din hjemmeside vil de overordnede designrammene trå mer frem enn hvis det er mange bilder, mye grafikk eller filmer på siden.

Trenger du hjemmeside eller nye websider? Få et tilbud fra oss.

egen hjemmeside