Når man leter etter billig webhotell må man huske på man ofte får det man betaler for, men dagens billige webhoteller er ofte både bra og billig samtidig, det er faktisk mulig. Skal man ha billig webhotell så skal man ikke leie i Norge, da skal man leie hotell i utlandet, helst USA. Der er det billigst og samtidig bra. Billige webhoteller som også er bra kjennetegnes ved at de har bra servere. Bra servere koster ikke all verden og man kan godt leie billig på en bra server. Support kan være litt mindre til stede på billige webhoster, men konkurransen er så knallhard at har man ikke god support så lever man ikke lenge som billig webhotell. Webmastere med lite penger krever også at supporten er god. Det bør være et telefonnummer selv om det er et billig webhotell som man kan ringe til og ikke bare en epostadresse hvor man kan sende supportforspørsel.

Utenlandske webhoteller er ofte mye billigere enn norske, men like bra så det er ingen grunn til å leie i Norge. Supporten er lett å forstå på engelsk så det er aldri noe problem i det hele tatt. Når man ser etter billig webhosting så må man naturlig nok ta hensyn til at man ikke skal bruke så mye penger på det. Da kan man være nødt til å fire på kravene, men det er viktig at man kan balansere det at det er et billig webhotell og at man skal ha kvalitet. Tenk på om du trenger mange ekstra features, det må man ofte betale litt ekstra for, naturlig nok. Billig webhoteller har ofte ikke de samme muligheten for å utvide med hensyn til gratis programvare så som handlekurver til web-butikker og lignende. Det er ofte man ikke får sql databaseplass til bloggen sin osv. Alt dette må man sjekke, men billig webhosting i USA er ikke det samme som billig webhotell i Norge.

I USA får man masse mere for pengene, ofte ti ganger så mye. Bare pass på at du får nok diskplass, nok sql, nok båndbredde og god support. Plutselig kan du få mange besøkende på siden din og da er det dumt å ha for liten båndbredde eller at du må betale mye ekstra pga det økte besøket. Billige webhoteller overalt tilbyr fri trafikk og det er viktig. Eller sørg ihvertfall for å få 100GB i måneden. Billige webhotell tilbyr ofte dette. Epost-kontoer er også nødvendig og de fleste amerikanske har ingen begrensning på dette slik de billige norske har. Det må også være lett for deg å administrere websiden din og epostkontoene dine og du bør ha auto-respondere, mailinglister, spam filtere og custom epostfiltrering med på kjøpet.