Vi reparerer feil på WordPress-sider som skyldes serveroppdateringer, f.eks. oppdateringer til PHP 8.

Domeneshop, Uniweb, Syse, Proisp, one.com og alle andre webhoteller oppdaterer jevnlig PHP på serverne sine. Det må de gjøre fordi å kjøre gamle PHP-versjoner kan gjøre serveren ustabil og utrygg. Det er derfor ingen vei utenom å oppdatere PHP på serverne.

WordPress er en populær plattform for nettutvikling, men det kan være vanskelig å holde tritt med de siste oppdateringene og endringene. WordPress-brukere kan oppleve problemer når de oppgraderer til PHP 8, eller til andre PHP versjoner, på grunn av kompatibilitetsproblemer. Heldigvis er det, i de fleste tilfeller, skritt som kan tas for å fikse WordPress PHP8-problemer slik at ikke hele nettsiden må lages på nytt. Feilene som oppstår kan variere fra mindre feil til store problemer som kan påvirke nettstedets ytelse og sikkerhet. Noen ganger kan til og med nettsiden bli helt utilgjengelig for besøkende.

Heldigvis finnes det måter å identifisere og løse disse WordPress PHP-problemene på. Ved å gi oss tilgang til administrasjonen i WordPress, og evt. tilgang til webhotellet kan vi reparere eller bytte ut moduler eller koder som ikke er kompatible med PHP versjonen som serveren kjører.

I de aller fleste tilfeller koster denne tjenesten fra 1000 til 3000 kr (eks. MVA). Men vi har også opplevd at det ikke er mulig å gjøre WordPress-siden kompatibel med PHP 8 uten å gjøre større endringer. Det skjer ikke ofte, kanskje i bare 5% av tilfellene, hvis du har en vanlig, forholdsvis enkel, nettside så gjelder antageligvis ikke dette deg.

Forresten, hva er PHP 8?

PHP 8 er den siste store versjonen av det åpne kildekode server-side skriptspråket PHP. Det ble utgitt 26. november 2020 og tilbyr flere nye funksjoner og forbedringer sammenlignet med forgjengeren, PHP 7. Og sørger for at bl.a. WordPress kan utvikles ytterligere, bli bedre og mer funksjonelt.

Noen av de viktigste funksjonene:

  • Just-In-Time (JIT) compiler for å øke ytelsen
  • Union Types for å støtte flere typer data i en enkelt variabel
  • Nullsafe operator for å unngå «null reference» feil
  • Attribute classes for en mer elegant måte å definere metadata
  • Strings som første klasse objekter med nye metoder og egenskaper