Foto – Restaurering og reparasjon av gamle bilder

Vi restaurerer, reparerer og fargelegger de gamle bildene dine digitalt.

Ta vare på minnene før det er for sent
Bilder sier mer enn tusen ord, heter det seg jo. Og her hos oss er vi helt enige i det utsagnet. Men i tillegg mener vi at det ikke stopper der. For de gamle historiske familiebildene dine forteller også historier som ikke ord kan formidle De vekker følelser og minner. Forteller om dine aner, hvor du kommer ifra, og om dine røtter. Og ikke bare dine, men også dine barn og barnebarn sine. En verdifull skatt er de rett og slett.

Men disse skattene er i ferd med å forsvinne. Stuet vekk i støvete pappesker ligger de og ødelegges. Portrettene av dine oldeforeldre. Bildene av den gamle slektsgården.
Og de blir ødelagt. Falmer vekk, fulle av stygge bretter og sår. Bildene som dine forfedre betalte store summer for å få tatt. Og ikke minst for å la gå i arv til de som kom etter dem.

Og disse bildene fortjener vel en bedre skjebne enn de får i en støvete pappeske?
Enten det er bilde av en gammel gård, en bestefar og bestemor, en sportsprestasjon, en spesiell hendelse eller andre ting som er foreviget på foto, så kan det gi gode og verdifulle opplevelser å la de gjenoppstå. Enten ved å henge dem på veggen, få laget en lysbildepresentasjon av dem, eller gi dem bort i gave.

Har du et eller flere fotografier som ikke har tålt tidens tann så kan vi restaurere og reparere dem digitalt. Du kan også få fargelagt bildene i farger som man antar var i bruk på den tiden. Hvis bildene allerede er i farger kan fargene friskes opp.

Eksempler på bilder vi har restaurert og reparert, klikk på bildene for å se større versjoner.

fotorestaurering-trippel-5

 

fotorestaurering-trippel-1

 

fotorestaurering-trippel-3

 

fotorestaurering-trippel-2

 

fotorestaurering-trippel-4

 


Om prosessen

  1. Du tar kontakt med oss og forteller oss hva du vil ha gjort. Vi ber deg da om å sende oss et lavoppløselig bilde pr. mail eller originalen pr.post dersom du ikke har mulighet for å skanne selv.
  2. Vi vurderer bildet og kommer tilbake til deg med et tilbud på hva vi kan gjøre og hva det vil koste.
  3. Du vurderer tilbudet og betaler dersom du aksepterer dette.
  4. Vi skanner originalene med vår proffskanner.
  5. Vi restaurerer/reparerer/fargelegger hvert foto manuelt.
  6. Vi sender originalbildene tilbake til deg i posten, samt en bildefil av det restaurerte bildet på epost. Du kan også laste ned bildet fra en passordbeskyttet nettadresse.

Priser
På denne type arbeid er det veldig vanskelig å gi noen eksakt pris uten å ha sett bildene først. Allikevel har vi prøvd å sette noen priser som vi mener blir riktige. Vi gjør oppmerksom på at disse prisene bare må betraktes som veiledende pris pr bilde. Du vil i alle tilfeller få en eksakt pris før vi setter i gang med jobben.

Orginal til svart/hvitt eller samme farger som orginal:kr 690,-
Orginal til farger:kr 1890,-

Dersom du ikke skulle ønske å benytte deg av tilbudet vårt, så returnerer vi selvfølgelig originalbildet

Viktig for deg å vite

•    Vi tar ikke ansvar for bildet under transport. Dvs. at hvis bildet blir borte i posten så er det ditt ansvar, både ved sending og ved retur fra oss.
•    Det restaurerte bildet du mottar holder en standard som tilsvarer det du ser over her, eller bedre. Det kan forekomme at små detaljer som etter vårt skjønn er uvesentlig for helheten ikke er behandlet.