Lykke Media leverer skreddersydde artikler til alle typer nettsider og bransjer. I artiklene kan det flettes inn lenker til dine sider samt nyttige linker andre nettsider.


I dag finnes det et hav med fordeler dersom du får et kredittkort. Her kan du få beskyttelse mot svindel, gratis forsikringer dersom du skal reise og rentefri betalingsutsettelse.

Kredittkort kan du bruke uten noen ekstra kostnader så lenge det brukes på riktig måte. Dersom det misbrukes (Du bruker mer penger enn du kan betale tilbake), risikerer du at kortet blir svært kostbart.

I denne artikkelen gir vi deg 5 tips før du søker om kredittkort.

1. Vurder alltid rentene på kredittkort

Du kan bruke et kredittkort helt uten kostnader, men det er ikke unormalt at man en eller annen gang må betale tilbake utestående kreditt med renter. Og er man først i en slik situasjon, er det viktig å ha så lave renter som mulig.

Kredittkort har høyere renter enn de aller fleste andre lån. På kredittkort ligger denne gjerne på mellom 14% og 30%. Vurder alltid om du har tilstrekkelig med inntekt til å betale utestående kreditt pluss renter.

2. Skaff deg et kredittkort med fordeler du kan tjene på

Når du er på jakt etter et kredittkort vil du raskt finne ut at kredittkortselskapene kan tilby flere forskjellige fordeler. Dette kan være forsikringer, bonuser og rabatter.

Rabatter gjelder vanligvis i butikker som er tilknyttet en viss bransje, eksempelvis bensinstasjoner. I tillegg kan du få svært gode rabatter på spesielle dager eller helger. Noen kredittkort kan du bruke som betalingsløsning, men samtidig få penger tilbake når du kjøper en vare eller tjeneste.

Svært mange kredittkort kommer med kostnadsfri reiseforsikring. Dette oppnår du ved å betale minst 50% av reisen med kredittkortet, bare da er forsikring gyldig.

3. Sett deg inn i gebyrene som kommer med kredittkort

Når du leter etter riktig kredittkort, er det lurt å sjekke ut hvilke gebyrer som kan gjelde. Det er ikke unormalt at du må betale årsgebyr for noen kredittkort, men veldig mange kredittkort er også helt gratis. Vær obs på at noen kredittkortselskap tar gebyr for utstedelse av et nytt kort.

Kredittkort flest er gratis å bruke som betalingsløsning av varer og tjenester, men det vil som regel påløpe gebyrer dersom du tar ut kontanter fra kortet.

HINT! Få full oversikt over kredittkortene som tilbys i Norge på Beste-kredittkort.no.

4. Les deg opp på valutapåslag

Er du på en reise i utlandet og skal betale for noe i en utenlandsk nettbank, vil kredittkortselskapet ta et prosentvis valutapåslag. Dette gjør de for å sikre seg at de unngår å tape penger dersom valutakursen skulle endre seg. Et normalt valutapåslag er gjerne rundt 1,75%.

Er du vant til å reise mye og ofte bruker kredittkort i utlandet, kan påslagene bli mange.

5. Betalingsvilkår

Vil du ha rentefri kreditt, bør du lese betalingsvilkårene som gjelder for kredittkortet du ønsker deg. Selv om alle kredittkort kommer med rentefri betalingsutsettelse, er antall dager og vilkårene varierende mellom alle kortene.

Det viktigste du må huske på, er å betale all utestående kreditt før fakturafrist. På denne måten unngår du å betale renter. Noen kredittkortselskap krever også en prosentandel av brukt kreditt per måned, dette pleier å være rundt 3%.