Ofte trenger du ikke web hosting som tilbyr deg masse plass og båndbredde. Driver du nettsteder i liten skala kan det holde lenge med de billigste og enkleste løsningene. Skriv ned hva slags spesifikasjoner du trenger og sammenlign dem med det web hostene tilbyr. Det er som oftest bra nok å bruke web hosting som tilbyr hosting på servere som har shared hosting. Det betyr at du deler plass på serveren med mange andre, du har ditt eget område på serveren, det er shared hosting.

Hvis du trenger veldig mye plass, altså flere hundre Gb så bør du gå for en dedikert server eller en VPS. Dedikert betyr at du har hele serveren for deg selv og VPS betyr «virtuell privat server». På en VPS får du din egen del av en server som kan konfigureres akkurat slik du vil og din del fungerer akkurat som en dedikert bortsett fra at du deler båndbredde, minne og diskplass med flere. Web hosting som tilbyr dette har ofte egne servere og egen service på serverne sine, altså de har full kontroll og bedre kvalitet. Men som regel vil du klare deg bra nok med web hosting som tilbyr shared hosting.

Mange mennesker/ web mastere har bare en blogg eller lignende og da skal man ikke betale $100 i mnd, men heller $5- $9. Om du skal ha shared hosting, VPS eller en dedikert server vil det alltid lønne seg å finne web hosting i utlandet. Spesielt i USA er det billig og web hosting finnes rundt en hver sving. Konkurransen er så hard at du vil oppleve å få ti ganger så mye for pengene her i forhold til i Norge. Det er ingen grunn til å bruke norsk web hosting. Farten er bra fra USA, diskplass er bedre, minne er bedre og sist, men ikke minst, det er mye, mye billigere. Support fra USA er ikke noe problem snarere tvert i mot. Pga konkurransen må amerikanske web hoster svare fort på support henvendelser ellers mister de kundene sine. I Norge går ting en god del saktere. I tillegg så tilbyr web hosting fra USA som oftest cPanel. Det er ditt kontrollpanel hvor du styrer alle tingene som har med hjemmesiden din å gjøre. Herfra kan du installere blogger, forumer, nettbutikker eller hva som helst. Et godt kontrollpanel er viktig å tenke på når du velger web hosting, det behøver ikke å være cPanel, det finnes andre gode også. Norske web hoster har ofte hjemmelagede kontollpaneler som ofte er litt forvirrende.

Bruk standard så blir det lettere senere hvis du skal skifte hosting, bruker flere web hoster eller snakke med andre om konfigurasjonsmuligheter og lignende. Velg også web hosting som gir deg MySQL databaser gratis. Det skal ikke være nødvendig å betale ekstra for dette, men spesielt norsk web hosting tar seg ekstra betalt for slike ting, det gjelder også epostmuligheter.