Når du har funnet ut hvilken webhost du kan stole på er det en del andre ting du må sjekke. La oss ta en kikk på tekniske detaljer og hva man skal se etter før man bestiller webhotel.

Lagringskapasitet: Vanligvis er de fleste pakker man blir tilbud gode nok med hensyn til lagringskapasitet, men pakker med under 1Gb lagringsplass bør man ikke kjøpe, finn en webhost som tilbyr mere enn det, du får garantert bruk for å lagre ting.

Båndbredde: Akkurat som med lagringsplass er ikke båndbredde noe særlig stort tema, dagens tekniske muligheter setter ikke begrensninger i den grad som før og båndbredde tilbys over en lav sko.

Support: Det er viktig å velge et webhotel som tilbyr support 24 timer i døgnet 7 dager i uka. Velger du en webhost fra USA får du dette. Norske webhotel derimot er ikke like flinke på dette. Konkurransen er veldig mye større I USA og uten god support så går man dukken. Det vanlige er å få svar innen 1 time. Dette er noe du bare kan drømme om i Norge. Derfor bør du bruke amerikanske webhotel.

Epost-mulighter: Hvis du har en epost-klient som Outlook for eksempel kan du bruke den til å sende og motta epost på ditt domene, altså post@dittdomene.no. Da bruker man POP3 og IMAP. Sjekk om du får ubegrenset antall epostkontoer. Det koster ikke noe ekstra for en webhost å gi deg dette så velg en som har det. Du skal også ha gratis epost videresending, spam filter og web mail muligheter. Web baserte epostklienter som Horde og Squirrel mail slik at du kan lese eposten din fra internettkafèer eller lignende.

Gratis domene: Velg en webhost eller et webhotel som tilbyr gratis domene hvis du trenger det.

CGI-BIN support: Alle webhotel har dette.

PHP, Perl, Phyton support: Alle webhotel har dette, men sjekk at du får PHP5, ikke PHP4.

Databaser: MySQL and postgreSQL er to vanlige og trygge databaser. Det vanligste er MySQL så velg dette, du må ha MySQL hvis du skal bruke wordpress til blogger for eksempel. Amerikanske weghosts gir deg som regel gratis MySQL så mye du trenger. Slik er det ikke med norske hvor du ofte må betale ekstra for hver eneste en.

SSI support: Server Side Includes brukes i stor grad ikke lenger, men en del eldre script bruker det, ikke noe å tenke på egentlig.

Nå har du fått en idè om hva som trengs ved å ha lest denne artikkelen. Alle sidene som du kommer på ved å klikke på linkene på denne siden går til webhotel som gir deg alt du trenger. Lykke til med å finne webhost.