Når du skal legge din egen webside ut på internett er det mange ting du må tenke på. Hva slags server skal siden ligge på, hvor mye skal den koste, hva slags spesifikasjoner behøver jeg? Sats på en utenlandsk server, altså et utenlandsk web hotell for din webside. Da får du veldig mye mer for pengene enn hvis du bruker de norske webhotellen. USA har de beste tilbudene med de beste standardene så en server i USA er en fordel.

Du kan se om et webhost er passelig for deg ved å se på lista over hva de tilbyr. De aller fleste moderne websideservere tilbyr nå alt du trenger, men noen få må du betale ekstra for epost, MySQL osv. Finn en som du ikke behøver å betale ekstra på. Det er mange måter du kan legge ut din webide på. Det første alternativet er å serve siden selv fra egen pc. Dette er ikke å anbefale for folk som ikke har erfaring innen serverdrift. Den andre måten du kan publisere din webside på er å kjøpe en egen server og plassere den hos et firma som driver med dette. Dette er kostbart og ikke å anbefale for den jevne webmaster. Din webside kan også legges på en dedikert server, dvs en server som du leier og har full råderett over. Dedikert server egner seg for store bedrifter eller websider med mange tusen besøkende hver dag. Det koster en del så vær sikker på at du har bruk for det før du bestiller.

VPS (virtual private server) er et alternativ til dedikert server og betyr at du leier an stor del av en server som kan konfigureres akkurat som du vil. Shared hosting er den måten å leie plass på som er mest utbredt, det er denne måten 99% av alle webmastere legger ut sin webside. Shared hosting betyr helt enkelt at du leier en liten del av en server hvor websidene dine ligger. Dette er billig og egner seg for alle som har fra 1 til 2000 besøkende per dag. Det er billig i USA og det er til å stole på. De som selger shared hosting har ikke råd til mye nedetid for da forsvinner kundene fort, derfor er serverne deres til å stole på. I USA betaler man maksimalt 10 dollar for dette og da får man alle ekstraservicer man bare kan tenke seg, gratis epost, gratis MySQL og alt annet, gjerne cPanel også, man får også anledning til å plassere flere websider for samme prisen.

I Norge får man kun en webside per konto og det kan fort bli dyrt. Skal du legge ut flere websider senere kan det fort bli dyrt, tenk fremover. De store amerikanske etablerte web hostene er til å stole på, de har veldig bra support, oppetiden er ofte så god som 99,5% og alt i orden. Mange anbefaler å velge amerikansk server for webside-hotell.

Hos Lykke Media får du alle de amerikanske fordelene på norsk 🙂